Mineralissima ásványi sminkek

Ásványismink blog

Ásványismink blog

Mit is jelent a Cruelty free felirat?

2018. január 10. - Mineralissima

cruelty freeAz állatok védelme szerencsére egyre nagyobb hangsúlyt kap napjainkban, olyannyira, hogy sok ember már egyáltalán nem szeretne olyan kozmetikai termékeket vásárolni, amiket állatokon teszteltek. Ezt az igényt a piac is igyekszik kielégíteni, ezért folyamatosan nő az úgynevezett cruelty free, vagyis állatkísérletektől mentes termékek aránya a polcokon.

A helyzet azonban sajnos nem olyan egyszerű, hogy ha ilyen jelzéssel ellátott terméket veszek, akkor hozzájárultam az állatok védelméhez. Számos termék esetében ugyanis úgy használják ezt a logót, hogy valójában nem lenne szabad. A nem kellően tájékozott vevők pedig ilyen esetekben bele is sétálnak a csapdába, és megvesznek egy olyan kozmetikai terméket, ami valójában egyáltalán nem állatkísérlet-mentes.

cruelty free

De hogy kerülhet a cruelty free címke egy ilyen termékre?

Úgy, hogy vannak kiskapuk. Az adott terméket abban a formában valóban nem tesztelték állatokon. De az lehet, hogy az összetevőit igen, és az is előfordulhat, hogy a forgalmazó cég egyéb termékei kapcsán szintén végeznek állatkísérleteket. Ilyen esetben pedig, ha megvásároljuk az adott terméket, ott vagyunk, ahol a part szakad: ugyanúgy támogattunk egy állatkísérleteket végző céget, mintha nem CF jelzésű kencét vettünk volna.

A cruelty free termékek megjelenése nagyon örömteli, de sajnos sok esetben nincs mögötte a gyártó valódi elkötelezettsége. Sokkal jellemzőbb, hogy a gyártók a keletkezett piaci rést akarják kihasználni, meglovagolni a CF termékek iránti igényt, a kiskapukat kihasználva. Az állatok pedig valójában nem igazán érdeklik őket.

Akkor honnan tudjam, hogy az adott termék CF-e?

Ha találunk egy szimpatikus terméket, 3 külföldi szervezetnél érdemes ellenőrizni: Leaping Bunny (CCIC), Choose Cruelty Free (CCF) és Beauty Without Bunnies (PETA). Célszerű azt is megnézni, milyen anyacéghez tartozik 1-1 márka, mert előfordulhat, hogy az adott márka valóban CF, az anyacég viszont nem. Ezen a ponton ugyanakkor egyéni döntés kérdése, hogy mennyire szeretnénk végletesek lenni, illetve mennyire vagyunk megengedőek.

 

Mineralissima és a Cruelty free

Nálunk a „szépség” szó egyet jelent a természetességgel, mely egybeforrt filozófiánkkal és termékeink fejlesztésével. Mi hiszünk abban, hogy az összetevőket fair trade keretében, állatokon történő tesztelés kihagyásával kell elkészítenünk. Folyamatos innovációval elértük, hogy semmilyen állati összetevőt nem használunk fel a gyártás során, így 100%-ban vegán termékeket biztosítunk Neked.

A bejegyzés trackback címe:

https://asvanyismink.blog.hu/api/trackback/id/tr3013563197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása