Mineralissima ásványi sminkek

Ásványismink blog

Ásványismink blog

Mivel tud többet az ásványi smink a hagyományosnál?

2017. augusztus 17. - businessacademy

Az ásványi sminkek egyre nagyobb népszerűségnek kezdenek örvendeni, köszönhetően elsősorban annak, hogy a dekorkozmetika világában is hangsúlyosabbá válik a természetesség. Sokan felismerték már, hogy annak, hogy válogatás nélkül, mindenféle mesterséges anyagot kenünk a bőrünkre, hosszútávon következményei lehetnek, ezért az emberek keresik a természetesebb, ezáltal egészségesebb megoldásokat.

 

11304553_l.jpg

 

Az ásványi smink egy ilyen alternatíva. Lényege, hogy mentes mindenféle mesterséges összetevőktől, legalábbis elvileg. Sajnos nincs egyértelműen szabályozva, mi nevezhető ásványi sminknek, ezért sok esetben már silány minőségű, mesterséges sminket is annak nevezik, amennyiben valamennyi ásványi anyagot tartalmaz.

 

De akkor mi az igazi ásványi smink?

 

Az ásványi smink általában por állagú, természetes ásványokból és pigmentekből álló smink, ami mentes a szintetikus összetevőktől. Ha biztosra szeretnél menni a minőséget illetően, és semmiképpen sem szeretnél magadra kenni valamilyen szintetikus kencét, minden esetben ellenőrizd az összetevőket! Önmagában ugyanis az ásványi smink elnevezés nem garancia, az előzőekben leírtak miatt.

 

Mindemellett az ásványi sminkek nem csodaszerek: összetevői megtalálhatók bármilyen más kozmetikai készítményben, a különbség az, hogy a valódi ásványi sminkekben csak ezek vannak, semmi mesterséges anyag, tartósítószer stb.

 

Kinek jó az ásványi smink?

 

Olyan szempontból mindenkinek, hogy nyilván előnyös, ha az ember nem ken mesterséges dolgokat a bőrére. Ugyanakkor tisztában kell lennünk azzal, hogy az ásványi sminkek por állagúak /ez nem teljesen igaz, mert az ásványi sminkből is többféle van: por,  préselt por, rúzsnál például nem por és az is ásványi/, vagyis szívják a nedvességet (ez így nem igaz, a nedvesség azért kell hogy legyen min megtapadni, de az nem igaz, hogy elszívja), ezért olyan bőrön érdemes őket alkalmazni, amelyen ez nem jelent problémát.

 

Nagyon szép, egyenletes réteget lehet képezni egy ásványi alapozóval a bőr felszínén, de tudni kell a módját, és nagyon egyenletesen kell felvinni a port. Ha megfelelő technikával vittük fel, élvezhetjük fényvédő tulajdonságait is. A legmegfelelőbb eszköz egy minőségi ecset, amellyel finom, természetes hatás érhető el. 

A bejegyzés trackback címe:

https://asvanyismink.blog.hu/api/trackback/id/tr5512757150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása